Θεραπείες Σώματος

Θεραπείες Σώματος

Με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της.

Σήμερα, η επιστήμη έχει περισσότερες από μία απαντήσεις για το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.

Θεραπείες Σώματος

Η κυτταρίτιδα είναι σχεδόν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Πρόκειται για μία πάθηση του υποδερμικού λιπώδους ιστού από την οποία «ταλαιπωρείται» το 80% περίπου των ενήλικων γυναικών στις μεσογειακές χώρες. Συνδέεται με την κακή κυκλοφορία του αίματος, με ορμονικές διαταραχές ακόμη και με την κληρονομικότητα ενώ επιβαρύνεται από κακές διατροφικές συνήθειες, το άγχος και την έλλειψη άσκησης. Εμφανίζεται με την όψη «φλοιού πορτοκαλιού» στους μηρούς, στους γλουτούς, στα μπράτσα και σε άλλα σημεία του σώματος.

Οι ευρυαγγείες είναι μία διαδεδομένη πάθηση των φλεβών που εντοπίζεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές και η αδυναμία του φλεβικού συστήματος να αντεπεξέλθει στην καθημερινή καταπόνηση προκαλούν παθολογική διαστολή των μικρών φλεβών (τριχοειδών αγγείων). Η εμφάνιση των ευρυαγγειών δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα καθώς συνοδεύεται από μία σειρά συμπτωμάτων, όπως πόνο, αίσθηση βάρους και καύσου.

Οι ευρυαγγείες πλέον και προσώπου με την χρήση Laser αντιμετωπίζονται χωρίς χειρουργική ή ενέσιμη θεραπεία.

Η θεραπεία ευρυαγγειών κάτω άκρων γίνεται με διπλή μέθοδο: συνδυασμό σκληρυντικών ενέσεων και Laser.

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια επαναστατική ιατρική πράξη παγκόσμιας εμβέλειας και ταυτόχρονα μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων σε πρόσωπο και σώμα. Η μεσoθεραπεία είναι μία τεχνική άμεσης εισαγωγής διαφόρων ουσιών όπως μικροσκοπικών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών, φυσικών εκχυλισμάτων, βιταμινών, ομοιοπαθητικών παραγόντων και άλλων βιοδραστικών εκδόχων, στο τμήμα του δέρματος που ονομάζεται χόριo, το μεσαίο στρώμα (γι’ αυτό και το όνομα μεσοθεραπεία).

Προβλήματα όπως:

κυτταρίτιδα

ανεπιθύμητο τοπικό πάχος

χαλάρωση του δέρματος

αντιμετωπίζονται πλέον ανώδυνα και αποτελεσματικά!

Η εφαρμογή της μεσoθεραπείας γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών (διαμέτρου περίπου 0,3 χιλιοστών). Οι ενέσεις αυτές πρέπει να γίνονται ούτε πολύ βαθιά στο δέρμα, αλλά ούτε και πολύ επιφανειακά.Τα εξειδικευμένης μορφής ενέσιμα υλικά χορηγούνται ενδοδερμικά και τοπικά. Τοπικά σημαίνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο που πάσχει ή στην ευαισθητοποιημένη ζώνη ή στη ζώνη προβολής. Είναι ανώδυνη διαδικασία και οι μόνες παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν είναι μελανιές, κνησμός και ερύθημα (κοκκινίλα).

Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τον στόχο της. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα φαίνονται μετά την δεύτερη με τρίτη συνεδρία. Διαρκούν εφόσον συνδυαστούν με άσκηση και σωστή διατροφή, απαιτούνται πάρα ταύτα θεραπείες συντήρησης. Σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως ενδερμολογία (LPG), κρυολιπόλυση και Carboxytherapy, έχει ακόμα πιο γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.

Η νέα τάση στη μη επεμβατική λιποαφαίρεση ονομάζεται κρυολιπόλυση. Η μέθοδος χρησιμοποιεί δύο τεχνικές. Την αναρρόφηση για αποτελεσματική στόχευση του λιπώδους ιστού της υποθεραπεία περιοχής και την ελεγχόμενη ψύξη. Η ψύξη οδηγεί μεγάλο ποσοστό των λιποκυττάρων σε απόπτωση, έναν ελεγχόμενο κυτταρικό θάνατο. Τα λιπαρά οξέα που απελευθερώνονται αποβάλλονται φυσιολογικά μέσω της λεμφικής οδού. Η μέθοδος είναι τόσο δημοφιλής γιατί προσφέρει αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία, χωρίς την ανάγκη χειρουργείου.

Αυτή η επαναστατική μέθοδος λιποκαταστροφής εξαφανίζει το τοπικό πάχος, χωρίς καμία παρενέργεια. Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι σε 2 – 4 συνεδρίες έχουμε εντυπωσιακή μείωση του λιπώδους ιστού, της τάξης του 25 – 40%. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα εκτός του λαιμού και του προσώπου. Οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι η κοιλιακή χώρα, το εσωτερικό και εξωτερικό των μηρών, τα μπράτσα και τα ψωμάκια. Η συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά και απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες και κρίνονται απαραίτητα η σωστή διατροφή, η επαρκής κατανάλωση νερού και η γυμναστική. Τα αποτελέσματα παραμένουν όσο ακολουθείται ένας σωστός και υγιής τρόπος ζωής.

Η κυτταρίτιδα είναι σχεδόν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Πρόκειται για μία πάθηση του υποδερμικού λιπώδους ιστού από την οποία «ταλαιπωρείται» το 80% περίπου των ενήλικων γυναικών στις μεσογειακές χώρες. Συνδέεται με την κακή κυκλοφορία του αίματος, με ορμονικές διαταραχές ακόμη και με την κληρονομικότητα ενώ επιβαρύνεται από κακές διατροφικές συνήθειες, το άγχος και την έλλειψη άσκησης. Εμφανίζεται με την όψη «φλοιού πορτοκαλιού» στους μηρούς, στους γλουτούς, στα μπράτσα και σε άλλα σημεία του σώματος.

Πολλές φορές, η κυτταρίτιδα συνοδεύεται και από χαλάρωση. Με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της. Σήμερα, η επιστήμη έχει περισσότερες από μία απαντήσεις για το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.

μέθοδος Endermologie του γαλλικού οίκου LPG αποτελεί την πλέον διαδεδομένη, μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδαςτης επιδερμικής χαλάρωσης και του τοπικού πάχους. Είναι πιστοποιημένη από το FDA (Food & Drug Administration), τον αμερικανικό κρατικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων. Βασίζεται σε ένα ιατρικό μηχάνημα εξελιγμένης τεχνολογίας, το οποίο περιλαμβάνει ειδικές κεφαλές δύο κυλίνδρων που προκαλούν ταυτόχρονη συμπίεση και αναρρόφηση στην περιοχή εφαρμογής. Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη δράση του διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ο αριθμός θεραπειών κυμαίνεται από 8-12 για το τοπικό πάχος και 14-18 συνεδρίες για την κυτταρίτιδα, αλλά εξαρτάται βέβαια και από την κλινική εικόνα του ασθενούς. Συνδυάζεται άριστα με θεραπεία κρυολιπόλυσης και ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Κλείστε το ραντεβού σας ή καλέστε μας

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Επικοινωνία